Castelló d’Empúries tanca l’edició especial de Terra de Trobadors complint les expectatives

El control d’aforament, els nous espais i els punts d’informació distribuïts pel centre històric han permès evitar aglomeracions i gaudir dels espectacles còmodament

El festival, aquest any en format reduït, ha reunit prop de 8.000 visitants i ha mantingut una bona ocupació durant els tres dies

Castelló d’Empúries va tancar ahir diumenge l’edició especial de Terra de Trobadors complint les expectatives i reunint prop de 8.000 persones, principalment públic familiar. Durant tres dies Castelló d’Empúries ha recuperat la seva festa més emblemàtica i s’ha omplert d’activitats amb més de cinquanta espectacles a càrrec de 14 companyies professionals i d’11 entitats del municipi. La proposta cultural i festiva d’enguany, que portava per títol “Fam, pesta i epidèmies: lo bon any primer”  s’ha desenvolupat tal com estava previst, evitant aglomeracions i aconseguint mantenir viu l’esperit de la festa. 

La dificultat de celebrar una edició sense cercaviles ni espectacles de carrer, sense el sopar medieval, sense el mercat  ni les tavernes de les entitats, feia difícil imaginar quina seria l’acollida del públic. Amb les entrades exhaurides de gairebé tots els espectacles es va preveure una bona ocupació que s’ha confirmat al llarg dels tres dies. És cert que, com comença a ser habitual en les activitats gratuïtes i amb reserva prèvia, algunes de les reserves van fallar  i per això es va preveure un registre d’entrada per a persones sense reserva prèvia que va permetre ocupar localitats buides seguint els protocols.  Malgrat tot, la majoria de les activitats van mantenir una bona ocupació i en alguns casos, com els espectacles  “el Camí de l’infern” o “el Despertar de les bruixes”, es van haver d’afegir més sessions a la programació. 

Des de l’organització es fa una valoració molt positiva d’aquesta edició en què s’ha hagut de redefinir el festival creant nous sistemes i formats adaptats a la normativa vigent. Algunes d’aquestes novetats han funcionat molt bé, com són els punts d’informació distribuïts pel poble i els nous espais més allunyats dels centre històric, situats al Pont Vell i al passeig de les Oques. Tant és així que ja s’ha anunciat que, si tot va bé,  es mantindran en properes edicions. La simultaneïtat d’espectacles curts amb sessions cada trenta minuts ha ajudat també a la distribució de públic i ha permès als visitants veure més espectacles.

Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, ha expressat la satisfacció que ha suposat per a tots i totes reprendre el festival encara que sigui en format reduït i ha volgut agrair una vegada més a les entitats i als serveis de l’ajuntament la implicació i la dedicació durant aquests dies.  Per la seva banda, Xon Hugas, regidora de Cultura,  ha manifestat també que “ha valgut la pena l’esforç de tirar endavant aquesta edició assumint el repte de celebrar un festival d’aquestes característiques en temps de pandèmia”.