Torneig Medieval

Torneig Medieval «Memorial Fernado Arnau»

Dissabte 9 de setembre a les 19 h 
Espai Torneig, urbanització Hort d’en Negre

El Torneig Medieval és un espectacle d’exhibició i d’habilitat que representa i reprodueix les lluites i els afrontament dels cavallers de l’època medieval amb tot de detall i de solemnitat, seguint les formes i els costums de l’Edat Mitjana, en què els torneigs eren un actes socials de prestigi per al cavaller que consistien generalment en la lluita de cavallers de procedència diversa que combatien generalment per qüestió d’honor o simplement com a competició cavalleresca en una lliça i estaven agrupats en bàndols o quadrilles sota la presidència i l’arbitratge d’un altre cavaller experimentat.

El Torneig Medieval, a càrrec de l’associació Grup Cavallista de Castelló d’Empúries, és un dels actes destacats i massius del Festival Terra de Trobadors que ofereix al visitant un autèntic espectacle d’exhibició i habilitat que recrea l’art de la lluita i de les justes medievals, amb la presència dels Comtes d’Empúries i d’altres personalitats rellevants. El torneig du el nom de «Memorial Fernando Arnau» com a recordatori i homenatge del fundador de l’entitat organitzadora del torneig.

Enguany, el torneig tindrà lloc el dissabte 10 de setembre de 2023, a les 19 h a l’Espai Torneig. Col·laboren: Desperta Ferro, Cort d’Empúries, Isaac Morera i Acers Trempats.

 

Torneig