Simposi Internacional «El Judici Final»

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE EL JUDICI FINAL. SO. IMATGE. LITÚRGIA. ESCENA:

El diumenge 10 de setembre de 2017 a les 12 h, a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, va tenir lloc la presentació del llibre El Judici Final. So. Imatge. Litúrgia. Escena en el marc del XXVII Festival Terra de Trobadors 2017, un llibre que recull les actes amb les ponències presentades al Simposi Internacional «El Judici Final» (organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre d’Estudis Trobadorescos a Castelló d’Empúries l’any 2016), amb pròleg de  José Enrique Ruiz-Doménec, Catedràtic d’Història Medieval Europea (UAB). La presentació anà a càrrec de la Dra. Maricarmen Gómez Muntané (UAB), coordinadora de l’edició del llibre; del Dr. Eduardo Carrero (UAB), i del Dr. Sadurní Martí, director de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona;  i per Jordi Canet, filòleg (UB) i director del Centre d’Estudis Trobadorescos de Castelló d’Empúries.
Organitza: Centre d’Estudis Trobadorescos.
Col·laboren: Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de Girona (ILCC).

Montaje libro El Juicio Final portada copia 2

Simposi Internacional «El Judici Final. So. Imatge. Litúrgia. Escena» (2016): 

Castelló d’Empúries va acollir els dies 10 a 12 de març de 2016 el Simposi Internacional de Música Antiga “El Judici final. So. Imatge. Litúrgia. Escena” organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre d’Estudis Trobadorescos de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries (Centre d’Estudis Trobadorescos), de la Universitat de Girona (ILCC) i del Ministerio de Economía y Competitividad. Hi van participar entre altres: Dra. Maricarmen Gómez Muntané (UAB), coordinadora del Simposi, Dr. Eduardo Carrero (UAB), Dr. Sadurní Martí (director de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes, UdG), Manuel Castiñeiras (UAB), Eva Castro (Universidad de Santiago de Compostela), Ferran Huerta (UAB), Stephanie Klauk (Universität des Saarlandes), Francesc Massip (Universitat Rovira i Virgili), Kathleen Nelson (University of Sidney), Daniel Rico (UAB), Gabriel Seguí (Universitat de les Illes Balears), Álvaro Torrente (Universidad Complutense de Madrid) i Carlos Villanueva (Universidad de Santiago de Compostela). Per veure el programa complet del Simposi, cliqueu aquí.

D’ençà que l’ésser humà va adquirir consciència de si mateix, no ha deixat de preocupar-li la seva condició de mortal i en conseqüència d’aspirar a la immortalitat, encara que tan sols sigui en esperit. Del camí i els mitjans per assolir-la s’han ocupat les religions de tot signe que, com la cristiana, la jueva o la musulmana, imaginen un Judici Final previ al destí últim de l’ànima, on es premia o es castiga en funció del comportament que s’ha tingut en el curs de la vida. Un tema que en allò que es refereix a l’Edat Mitjana i els inicis de l’època moderna va ser abordat àmpliament en un simposi interdisciplinari, en les seves múltiples manifestacions, ja siguin artístiques o literàries. El resultat n’és aquest llibre.

Cartell Simposi Judici Final

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA