Simposi Internacional “El Judici Final”

SIMPOSI INTERNACIONAL “EL JUDICI FINAL. SO. IMATGE. LITÚRGIA. ESCENA”

Castelló d’Empúries acull els dies 10 a 12 de març de 2016 el Simposi Internacional de Música Antiga “El judici final. So. Imatge. Litúrgia. Escena” organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries (Centre d’Estudis Trobadorescos) i de la Universitat de Girona (ILCC).

D’ençà que l’ésser humà va adquirir consciència de si mateix, no ha deixat de preocupar-li la seva condició de mortal i en conseqüència d’aspirar a la immortalitat, encara que tan sols sigui en esperit. Del camí i els mitjans per assolir-la s’han ocupat les religions de tot signe que, com la cristiana, la jueva o la musulmana, imaginen un Judici Final previ al destí últim de l’ànima, on es premia o es castiga en funció del comportament que s’ha tingut en el curs de la vida. Un tema que en el què es refereix a l’Edat Mitjana i els inicis de l’època moderna ens proposem abordar en un simposi interdisciplinari, en les seves múltiples manifestacions, ja siguin artístiques o literàries.

Organització i direcció científica: Prof. Maricarmen Gómez / Prof. Eduardo Carrero, Departament d’Art i Musicologia (UAB).
Contacte: eduardo.carrero@uab.cat / carmen.gomez@uab.cat. Telf. 93 581 13 70 (www.uab.cat/departament/art-musicologia).

Programa del Simposi Internacional (descarregar).
L’assistència és gratuïta pels inscrits.
Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Lloc de celebració:
Capella de Santa Clara (C/ Carbonar s/n – 17486 Castelló d’Empúries).
Casa de Cultura del Convent de Santa Clara.
Més informació al telèfon 972 25 08 59 (Centre d’Estudis Trobadorescos).

Computable com activitat de doctorat pròpia del Departament d’Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Simposi és d’assistència obligat ria pels alumnes del mòdul Metodologies de la recerca en musicologia històrica del Màster oficial de Musicologia. És d’assistència opcional pels alumnes del Màster oficial d’Anàlisi del patrimoni artístic.


Buy cheap Viagra online

-Col·laboren: Centre d’Estudis Trobadorescos (CET), Universitat de Girona (Institut de Llengua i Cultura Catalanes), Ministerio de Economía y Competitividad.

Cartell Simposi UAB 2016

Imatges en directe