Museus i patrimoni històric

Maqueta-Castell-s-XIV20110119134815

Durant el Terra de Trobadors, el visitant del festival pot gaudir també de la interessant i variada oferta museística del municipi amb els tres museus del centre històric: el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, l’Ecomuseu-Farinera i el Museu del Tresor de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries:

 

 • MUSEU D’HISTÒRIA MEDIEVAL DE LA CÚRIA-PRESÓ, s. XIV
  Situat a l’antic complex jurídico-penal de la Cúria i la Presó medieval, lloc de justícia comtal i de reclusió de presoners, fou al llarg dels segles l’Audiència General del Comtat d’Empúries, notaria pública dels comtes, cor ordinària de la vila i la seu de l’arxiu del Comtat d’Empúries.
   

  – Horaris: cada dia de 10 a 20 h
  – Adreça: plaça Jaume I, ed. Cúria
  – Telèfon (+34) 972 25 08 59
  historia@castello.cat
  www.castello.cat
  #museucuriapreso · @museucuriapreso

El Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries (MHMCE) organitza una activitat amb motiu de la celebració del segon aniversari de la inauguració del museu, que va tenir lloc el dia 10 de setembre de 2015 durant el XXV Festival Terra de Trobadors. Per aquest motiu, s’ha organitzat una visita guiada al museu “Els convents medievals de la capital del Comtat d’Empúries” a càrrec de Jordi Canet, director del museu, que tindrà lloc el dissabte 9 de setembre de 2017 a les 20 h en el marc del XXVII Festival Terra de Trobadors 2017. Cal reserva prèvia al telèfon 972 25 08 59 o bé a historia@castello.cat (preu: 2,50 €).

Façana-MHMCE-768x576

 

 • ECOMUSEU-FARINERA
  L’antic casal moliner de Castelló d’Empúries, un dels tres molins fariners construïts al segle XIV al Rec del Molí, és actualment l’Ecomuseu-Farinera, un important centre museístic que mostra al visitant completament el procés tradicional i industrial de fabricació de la farina a partir del blat. Actualment forma part de la xarxa de Museus de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. – Horaris: de dilluns a dissabte, 10-14 h i 16-19 h; diumenge, 10.30-13.30 h
  Adreça: C/ de Sant Francesc, 5-7
  Telèfon (+34) 972 25 05 12
  www.ecomuseu-farinera.org
  informacio@ecomuseu-farinera.org
  facebook.com/ecomuseufarinera
  twitter.com/museusindusCat

Ecomuseu_Castello_Empuries

 

 • MUSEU DEL TRESOR DE LA BASÍLICA
  La Basílica menor de Santa Maria acull el Museu Parroquial, que conserva i exposa al públic el “Tresor de la Basílica” format per una important col·lecció de peces d’orfebreria litúrgica i un conjunt de prop de dues-centes peces i béns mobles d’art religiós de diferents èpoques.
          – Horaris: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.
          – Adreça: plaça Mossèn Cinto Verdaguer
          – Telf. (+34) 972 15 80 19
            www.basilicadecastello.com
            info@catedraldecastello.com

mu_parroquial

Imatges en directe